Vitamine werking

De werking van vitamine B1

Vitamine B1 is een vitamine die kan worden opgelost in water. Vitamine B1 is noodzakelijk bij de stofwisseling. Het regelt namelijk vooral de afbraak van koolhydraten om energie te verkrijgen. Vitamine B1 beschermt u tegen de gevolgen van het gebruik van alcohol. Ook kan vitamine B1 helpen bij het behandelen van bloedarmoede en het verbeteren van de geestelijke flexibiliteit.

Wanneer iemand lijdt aan diabetes veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1, dan kan het slikken van vitamine B1 een helpende hand bieden. Daarnaast helpt vitamine B1 bij het omzetten van suiker naar energie in de spieren. Vitamine B1 is ook erg belangrijk voor uw conditie en de werking van uw geheugen. Verder is vitamine B1 goed voor de bloedcirculatie, en het is ook benodigd bij de productie van maagzuren.

Wanneer u een tekort heeft aan vitamine B1, dan kunt u hier verschijnselen van merken. Zo kunt u vermoeider zijn dan normaal en kunt u last hebben van slappe spieren. Het kan ook voorkomen dat u prikkelbaarder wordt en dat u lichtelijk depressief raakt. Andere verschijnselen zijn een vermindering van de eetlust, een slecht geheugen, misselijkheid en klachten met betrekking tot de spijsvertering. Wat ook kan voorkomen is dat u een tintelend gevoel krijgt in uw tenen en op uw voetzolen. Er zijn geen nadelen bekend van een overschot aan vitamine B1.

Voedsel dat rijk is aan vitamine B1 is onder andere gist, vlees, graankiemen, bonen en erwten. Ook in melk en aardappelen zit vitamine B1.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.