Verantwoord medicijngebruik

Verantwoord medicijngebruik

We gebruiken in Nederland per persoon gemiddeld 340 euro aan medicijnen per jaar. Voor veel mensen is het gebruik van medicijnen een dagelijkse aangelegenheid. Toch springen veel mensen lichtzinnig met medicijnen om. Bijsluiters worden vaak genegeerd en veel medicijnen worden op de verkeerde manier ingenomen.

Ook is het heel belangrijk om medicijnen uit de buurt van kinderen te houden. Kinderen zien medicijnen al snel aan voor snoep. Elk jaar worden er weer 1000 kinderen opgenomen in het ziekenhuis met medicijnvergiftiging. Berg medicijnen daarom goed op. Leg ze in een kastje waar kinderen niet bij kunnen, en stop de pillen weg in een pillendoosje.

Pillendoosjes zijn te koop in de meeste drogisterijen en apotheken, maar u kunt ze ook vanuit het comfort van uw eigen huis bestellen. Deze pillendoosjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en prijsklassen. De doosjes zijn van de hoogste kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk. Met de pillendoosjes van  kunt u al uw medicijnen veilig opbergen en buiten het bereik van kinderhandjes houden. Maar opbergen alleen is niet voldoende. Licht uw kinderen ook goed voor over de gevaren van medicijnen, zodat ze begrijpen dat pillen geen snoepjes zijn. Voor medicijngebruik geldt: veiligheid voor alles.